СПІВРОБІТНИЦТВО
 

Прем'єр-міністр Микола Азаров провів зустріч із представниками місії Міжнародного валютного фонду, яка завершила роботу в Україні. Під час переговорів сторони ретельно розглянули положення проекту Меморандуму про економічну та фінансову політику уряду, який укладається в рамках чергового перегляду програми співробітництва України та МВФ.

Микола Азаров зазначив, що переговори проходили в дусі взаєморозуміння, довіри та конструктивного пошуку компромісів. Він підкреслив, що за результатами зустрічі вдалося досягти компромісу щодо більшості пунктів Меморандуму, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу керівник місії МВФ Танос Арванітіс висловив задоволення динамікою переговорів: "Я думаю, що ми за останні дні досягли значного прогресу у переговорах і суттєво просунулися вперед. Ми погодили практично всі питання, які у нас були".

Згодом Прем'єр-міністр поінформував, що місія МВФ з розумінням прийняла аргументи уряду про необхідність поетапного підвищення тарифів і проведення пенсійної реформи. "Я думаю, що той компроміс, який у нас досягнуто під час цих переговорів, дозволить нам менш болюче для людей проходити через необхідний етап реформування всієї нашої системи, зокрема, і ціноутворення, і тарифоутворення", -підкреслив Микола Азаров. Він додав, що експерти МВФ позитивно оцінили діяльність уряду щодо наповнення держбюджету та з реалізації Меморандуму про співпрацю.