Кожен школяр 6—11 класів може зареєструватися на платформі дистанційного навчання і взяти участь у проєкті «Екошкола»

Мета цього проєкту — створення екологічного активу молодіжної спільноти, популяризація екологічного способу життя серед молоді й підвищення культури ресурсо- й енергозбереження.

Під час навчання в «Екошколі» школярі здобудуть сучасні знання на теми енергозбереження, змін клімату, біорізноманіття, зв’язків у природі, граючи в настільні та рухливі екоігри. Вивчать основи проєктного менеджменту і розроблять екопроєкти для своїх шкіл.

Щоб доєднатися до проєкту, потрібно подати індивідуальну заявку на участь, а згодом за бажанням сформувати команду активістів школи, особисто пройти всі етапи навчання, виконати командні домашні завдання й подати на конкурс екологічний проєкт.

Навчання дистанційне. Учні матимуть змогу пройти 12 лекційних занять, скласти контрольні тести й надіслати нам домашні завдання. Також протягом навчального року буде організовано цікаві вебінари за участі найкращих експертів з екології України.

Три найкращі екопроєкти від шкіл матимуть фінансову підтримку на реалізацію від АТ «Фармак». Усі учасники отримають подарунки та сертифікати від організаторів.

«Компанія «Фармак» реалізує проєкт «Екошкола» вже два роки поспіль. За цей час вона показала свою ефективність. Понад 200 учнів із Києва та Шостки пройшли навчання і змінили ставлення до навколишнього середовища. Вони стали амбасадорами екологічної культури в Україні. Тепер ми хочемо дати таку можливість усім школярам України. Тому Екошкола переходить в онлайн-режим. Кожен зможе здобути знання про нинішній стан довкілля та способи, як зробити кращим своє життя, школу, місто, Україну. Увесь світ переходить на зелений бік, впроваджуючи енергоощадні технології, відмовляючись від пластику, використовуючи альтернативні види енергії. Фармак як європейська компанія також дотримується принципів сталого розвитку. Ми робимо ефективні лікарські засоби доступними кожному. Дбаємо про зменшення впливу на навколишнє середовище у себе на виробництві й опікуємося покращенням стану довкілля в Україні», — підкреслила керівник департаменту зовнішніх комунікацій АТ «Фармак» Олена Зубарєва.

Довідка про проєкт

Пілот проєкту «Екошкола» було успішно реалізовано в Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ АТ «Фармак». Його учасниками стали 9 шкіл міста. У межах проєкту учні 8–11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань і навчилися застосовувати здобуті знання на практиці. Найкращі проєкти, спрямовані на розв’язання екологічних проблем конкретної школи, отримали мінігранти від АТ «Фармак» на їх реалізацію. Успішний старт проєкту «Екошкола» дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне - небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році «Екошкола» увійшла до 20 найкращих соціальних проєктів України.

У 2019 році Фармак розширив межі екологічного проєкту «Екошкола» та залучив до нього 10 шкіл Києва. Для школярів розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав у себе найголовніші та найважливіші питання, з якими стикається світ. Навчально-методичний посібник «Екошкола» схвалено Міністерством освіти та науки України.