Артерії постачають кров і кисень у різні частини тіла від голови до пальців ніг. Щоб кров і кисень рівномірно потрапляли по всьому організму, потрібно мати здорові артерії. Однак у багатьох людей закупорюються артерії. За даними Центру з контролю і профілактики захворювань, кожні 40 секунд у Сполучених Штатах трапляється серцевий напад, який може бути спричинений закупоркою артерій.

Засмічення артерій відбувається, коли на внутрішніх стінках артерій утворюється зубний наліт і блокується кровотік, зменшуючи кількість крові і кисню, які переміщаються по всьому тілу. Через це частини людського тіла не можуть функціонувати добре, і внутрішні органи також пошкоджуються в результаті цього.

«Урядовий кур’єр» знайшов прості, натуральні і корисні для здоров'я засоби з очищення артерій, зокрема такі три компоненти, як часник, куркума і вівсянка.

Чому вони працюють і як використовувати кожен:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90-річний цілитель розповів, як прочистити кровоносні судини

Було виявлено, що часник допомагає знизити рівень LDL, запобігаючи прилипанню холестерину до стінок артерій. Це запобігає засміченню артерій, утворенню тромбів і, в свою чергу, знижує кров'яний тиск.

Лікарі радять вживати 2-4 зубчики сирого часнику в день. Часник також можна знайти у формі таблеток і капсул, а також в екстракті або порошку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томати захищають від раку печінки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденне вживання двох яблук скорочує розвиток онкології на 30%

Куркума – це спеція, яка допомагає лікувати закупорені артерії, знизити рівень шкідливого холестерину і поліпшити роботу серця. Куркумін, що міститься в куркумі, має протизапальні і антиоксидантні властивості, які перешкоджають утворенню тромбоцитів. Це також може розслабити кровоносні судини і знизити ризик серцевого нападу або інсульту.

Один із способів вживання куркуми – взяти 1 чайну ложку порошку і додати трохи меду в тепле молоко. Пийте його 1-2 рази в день. Порошок куркуми також можна додавати в соус або суп. Також можна приймати добавки з куркумою (400-600 мг 3 рази на день). Проте, краще всього проконсультуватися з лікарем перед початком будь-якого режиму прийому добавок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені придумали новий спосіб для ранньої діагностики раку

Вівсянкає відмінним харчуванням для серця завдяки високому вмісту розчинних волокон. Американській кардіологічній асоціації було рекомендовано, щоб загальне споживання клітковини для дорослих становило від 25 до 30 г в день з їжею, а не з добавками. Ось чому вівсяна каша є фантастичним варіантом.

Фактично, миска вівсянки, зварена з 3/4 склянки сухого вівса, містить 3 г розчинних волокон, які легше перетравлюються, ніж нерозчинні волокна. Розчинна клітковина зв'язується з холестерином в організмі, допомагає його перетравлювати, а не всмоктувати в кровотік. Це допомагає знизити рівень холестерину в крові.

Щоб отримати максимальну користь від вівсянки, з'їжте 1-2 миски приготованого вівса кожен день. Ви також можете додати свіжі фрукти, горіхи і навіть мед, щоб поліпшити смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький стоматолог вирвав найдовший в світі зуб людини

Інші поради щодо зниження ризику закупорки артерій і високого рівня холестерину:

♦ уникайте куріння

♦ уникайте вживання алкоголю

♦ підтримуйте здорову вагу

♦ тримайтеся подалі від поганого стресу/занепокоєння

♦ регулярно займаюся йогою і медитацією

♦ багато смійтеся або беріть участь у сміхотерапії

♦ робіть регулярні аналізи крові

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»