Червоний буряк досить популярний в Україні. Це не дорогий і смачний овоч, який має безліч корисних властивостей. Жодна господиня не може обійтися без червоного буряка, готуючи знаменитий український борщ. 

Медики вважають, що буряк сприяє омолодженню. Вони назвали рецепт краси: їж і молодій. Буряк має дивовижні властивості, містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. В овочі є цукор, різні амінокислоти, білок, каротин і пектин. Вітаміни і мінерали, які є в червоному буряці, допомагають поліпшити обмін речовин і травлення.

З буряка готують безліч смачних страв, він обов'язково входить до складу вінегрету і борщу. Для збереження максимальної кількості вітамінів, лікарі радять їсти буряк сирим, але його можна запекти або приготувати на паровій бані, якщо не подобається смак у сирому вигляді.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»