У 80-тисячній Смілі на Черкащині без тепла залишились не лише житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи. У школах через відсутність опалення тимчасово призупинили навчання. Закрили міську лікарню, а пацієнтів перевезли до інших медичних закладів. У лікарні почалися знеструмлення, спрацьовувала захисна автоматика через перевантаження електромережі обігрівачами. Жителі перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Проти влади міста відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності й невчасного початку опалювального сезону. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. «По місту Сміла депутати три місяці шукали кошти, щоб надати місцеві гарантії для запуску опалювального сезону. Водночас на стимулювальні виплати за інтенсивність праці працівникам міської ради Сміли спрямовано 10 мільйонів гривень. На бюджетну соціально-культурну сферу було витрачено п’ять мільйонів. У мене запитання: чи ефективно використовують кошти, які ми витрачаємо на розвиток місцевого самоврядування? Я думаю, ні», — сказав Геннадій Зубко.

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про проведення перевиборів у місті Сміла. Сьогодні сюди їдуть урядовці та представники Нафтогазу, аби запропонувати вихід із критичної ситуації.