Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

Новий вид шахрайства з’явився на Сумщині: аби виглядати більш солідно і переконливо, котрийсь із пройдисвітів телефоном почав представлятися мером одного із районних центрів області і запускати чергову «качку».

А саме – пропонувати довірливим продавцям придбати у них нерухомість: квартиру, будинок тощо, які знаходив за оголошеннями.

І хоч скільки правоохоронці попереджають про небезпеку, окремі громадяни таки ведуться на вудочку шахраїв.

Ось і в цьому випадку жіночка, яка продавала житло за певну суму, спокусилася на пропозицію від буцімто мера одержати за помешкання щонайменше у півтора рази більше, ніж просила, але при цьому мала мовчати, як риба, бо покупець солідний і не хоче зайвого розголосу. Щоправда, не побігла відразу перераховувати завдаток 300 доларів за якесь міфічне оформлення, а прийшла прямісінько до прийомної мера.

Виявилося, що вона така не одна – тут уже побували кілька продавців, навіть з чеками, аби віч-на-віч із справжнім мером обговорити деталі купівлі-продажу.

Звісно, що очільник міста сном-духом не відав про власні покупки, бо житлом забезпечений і нічого купувати не збирається.

За словами правоохоронців, які вже почали вираховувати псевдомера, швидше за все зловмисник телефонував з украденого або чужого телефона, бо останній перестав відповідати, «залігши» на дно. Та все одно колись знадобиться повітря і неодмінно вигулькне на поверхню, де на нього вже чекають правоохоронці.