На Закарпатті — сезон винних фестивалів. Міста передають естафету одне одному. Щойно майстри напоїв із винограду відзначили свято у Береговому, як надійшла черга обласного центру.

В Ужгороді впродовж так само трьох днів — традиційний весняний фестиваль «Сонячний напій». Гастрономічне свято, покликане популяризувати закарпатське виноградарство та виноробство, зібрало чотири десятки виноробів, сироварів, пасічників, виробників сільгосппродукції. У десятках яток можна було придбати вина, різні сорти сиру, ковбаси, мед і продукти бджільництва, а також солодощі від виробників. Попит мали сувеніри, які виготовили народні майстри. Окремим задоволенням для відві­дувачів було смакування українськими та специфічними закарпатськими стравами.

Відвідувачі фестивалю змогли не тільки придбати вина закарпатських виноробів, мед, сири, а й гарно відпочити

Фото з сайту zakarpattya.net.ua

На головній сцені виступали популярні закарпатські гурти — вокально-інструментальні «Чаламада» та «Марина і компанія», а також виконавці народних пісень і мелодій. Усі дні до місця його проведення в Боздоському парку курсував місткий автобус, а також туристський паровозик.

Далі естафету винних фестивалів підхопить Виноградів, де теж готують цікаві атракції та чекають на багатьох гостей.