З 28 січня цього року дивитися канали супутникового ТБ безкоштовно буде неможливо. Навіщо потрібне кодування та чи є заміна супутниковому телебаченню? Відповіді дасть офіційний телевізійний оператор Ланет.TV. 

1. Я дивлюся супутникове ТБ, але не розумію, що означає кодування сигналу. З якою метою воно відбудеться?

Згадайте, чи сплачуєте ви абонплату за перегляд супутникових каналів? Якщо ні, то з імовірністю 99% ви дивитеся ТВ-канали нелегально. Саме для того, щоб узаконити передачу сигналу від правовласника до споживача ТВ-контенту, великі медіагрупи прийняли рішення закодувати сигнал. Тепер же кожен провайдер супутникового телебачення в Україні буде надавати тільки ліцензійні послуги.

2. Як продовжувати дивитися супутникові канали України?

Сигнал з супутника – технічний і призначений тільки для офіційного телевізійного оператора України. Раніше можна було легко дізнатися частоти супутникових каналів 2019 та налаштувати тюнер на прийом українських каналів ТБ. З метою уникнення шахрайства, впроваджені нові параметри супутникового ТБ, які передбачають кодування нових частот українських каналів. Їх зможе приймати лише тюнер, який підтримує кодування VERIMATRIX і містить спеціальне маркування УТБ.

3. Немає сигналу на супутнику, що робити?

Новини супутникових каналів в Україні вже не перший місяць радять звернутися до офіційного телевізійного оператора у вашому регіоні та дізнатись про можливі легальні варіанти перегляду ТБ.

4. Які є альтернативи супутниковому ТБ?

Можна підключити аналогове, кабельне, цифрове або інтернет ТВ. Останнє потребує мінімальних витрат грошей, часу та сил. Не потрібно нічого встановлювати, докуповувати та налаштовувати. ТБ онлайн доступне практично кожному жителю України. Потрібен тільки доступ в Інтернет.

5. Як дивитися ТБ через Інтернет?

У вас є вибір: або дивитися IPTV українські канали онлайн, або віддати перевагу ОТТ-сервісам. У будь-якому випадку на вас чекає багато приємних «плюшок»: ви можете дивитися канали онлайн в записі, дивитися в прямому ефірі або ставити ефір на паузу (не потрібно чекати на рекламу, щоб зробити чай).

Вже зараз можна дивитися всі українські канали онлайн в сервісі Ланет.TV. Це офіційний телевізійний оператор, завдяки якому ви зможете дивитися онлайн СТБ, Новий канал, Інтер, 1+1, ICTV, М1, М2, Ентер-фільм, 2+2, НЛО TV та інші вже сьогодні у відмінній якості та без необхідності купувати додаткове обладнання.