Одне з найважливіших завдань уряду — робити все заради зростання національної економіки. Лише це сприятиме новій якості життя людей крізь призму зростання їхніх доходів. І чинний уряд уже створив механізми, які дали змогу збільшити мінімальну зарплату втричі за останні три роки, а середню — вдвічі.

Тож Кабінет Міністрів має чіткий орієнтир щодо динаміки показника середньої заробітної плати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті він має становити 620 доларів. Це, на думку Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку.

Третю Генеральну угоду уряду з профспілками й роботодавцями наповнено сучасним змістом. Фото з Урядового порталу

Під час підписання нової тристоронньої Генеральної угоди із профспілками та роботодавцями Володимир Гройсман окремо наголосив на розвитку середнього класу в Україні: «Для мене принципово, щоб в Україні був розвинений середній клас, до якого має належати український вчитель, лікар, робітник. Наступними роками робитимемо все, щоб виконати це завдання».

В угоді уряд робить акцент на просуванні вітчизняного виробника на внутрішньому та зовнішньому ринках. Зокрема визначено спільні зобов’язання щодо створення конкурентоспроможних робочих місць; умов для легалізації зайнятості та оплати праці; вдосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, професійного навчання працівників.

Документ уперше містить окремі зобов’язання безпосередньо роботодавців, що стосуються забезпечення належного рівня охорони і умов праці, лікування та оздоровлення працівників.

Початок укладанню тристоронніх генеральних угод із профспілками та роботодавцями було покладено 23 серпня 2016 року, нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів. Документ розпочав нову історію взаємодії щодо соціально-економічної політики держави, розвитку національної економіки та створення належних умов для праці громадян.

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»