У селі Соловка на Ужгородщині, де з кожних десяти жителів восьмеро — етнічні угорці, для учнів початкових класів новий рік почався в листопаді, коли відкрили новий корпус школи. Тепер діти не вчитимуться у другу зміну. Першачків привітали керівники обласної та районної рад, а саму будівлю, яку зведено переважно за кошти спонсора — голландського благодійного фонду «Метаддідомі», передано у комунальну власність Ужгородської районної ради.

Директор школи Янош Бакура зазначив, що за півтора року будівельних робіт вдалося спорудити корпус за всіма сучасними вимогами і обладнати меблями й технічними приладами. Тут встановлено систему водопостачання та водовідведення, невдовзі надійде блакитне паливо. Маленькі школярі отримали телевізор і ноутбуки, що дає змогу відкрити клас з інформатики. У старому корпусі облаштують спортивний зал.

Вітаючи учнів та їхніх батьків з новим шкільним домом, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто зазначив, що в області планомірно відкривають нові школи й не ліквідовано жодного навчального закладу.

Тепер учні початкових класів у селі Соловка на Закарпатті не вчитимуться у другу зміну. Фото з сайту zak.depo.ua

«На Закарпатті панує стабільність та взаємоповага між людьми різних національностей. Це запорука розвитку регіону», — підкреслив Йосип Борто. Він вручив відзнаки обласної ради представникові благодійного фонду «Метаддідомі» Якобу Копеналу та обласному обранцеві Йосипові Баторі, який активно сприяв будівництву і налагоджував взаємодію між спонсором і місцевою владою. Щасливі школярі порадували гостей концертною програмою, для якої пошили національні костюми. Вірші й пісні звучали двома мовами — українською й угорською.