Діабет 2 типу –– серйозне хронічне захворювання, при якому підвищується рівень глюкози в крові. Повністю вилікувати «цукрову» чуму неможливо, однак особливе харчування і здоровий спосіб життя допоможуть запобігти ризику розвитку хвороби.

Лікарі розповіли, що деякі рослини мають особливі лікувальні властивості. З’ясувалося, що трав'яна настоянка з лопуха допоможе знизити кількість цукру в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капустяний сік позбавить від стрибків глюкози в крові

За словами фахівців, у корені цієї рослини є 26 корисних речовин, серед яких вітаміни групи В та тіамін. Ці елементи покращують обмін речовин і підтримують серцево-судинну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризик інфарктів і інсультів у жінок може залежати від типу фігури – вчені

У лопусі також є інулін – пребіотик, який сприяє прискореному росту корисних бактерій. Ця речовина уповільнює обробку цукру в крові, через що рівень глюкози нормалізується. Настоянка на основі лопуха очищає судини і прискорює метаболізм. Такий засіб дуже ефективний від діабету.

Важливо виявити діабет на ранній стадії. До перших ознак хвороби відносяться: постійна втома, сильна спрага, часте сечовипускання, різке зниження ваги. Медики відзначають, що при відсутності належного лікування виникає ризик виникнення інфаркту, інсульту і хвороб нирок.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ,
для «Урядового кур’єра»