Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

У Миколаєві затримали заступника начальника відділу контролю та нагляду за благоустроєм Департаменту внутрішнього фінансового контролю нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради та його посередника – приватного підприємця.

Чиновнику інкримінують вимагання неправомірної вигоди в розмірі п’яти тисяч доларів США. Операцію із виявлення хабарників успішно провели працівники Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та співробітники Управління захисту економіки в Миколаївській області.

Зазначені кошти зловмисники вимагали від суб’єкта господарювання за невчинення перешкод у використанні ним малих архітектурних форм (кіосків) у м. Миколаєві, розміщених на земельній ділянці, дія договору оренди якого закінчилась.

Особи були затримані під час передачі авансу у розмірі тисячі доларів США у порядку ст.208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Директор департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Андрій Єрмолаєв, підлеглого якого затримано, прокоментував ситуацію.

«Я дуже засмучений цим фактом, – зазначив чиновник. – Співробітник департаменту, який мав би бути взірцем, скоїв правопорушення. Я неодноразово проводив наради з підлеглими та суворо попереджав про відповідальність і серйозні наслідки в разі отримання неправомірної вигоди. Також підкреслював, що винних обов’язково буде притягнуто до відповідальності».

Андрій Єрмолаєв заявив, що був проінформований про можливий факт правопорушення та звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися у ситуації. Керівник департаменту підкреслив, що максимально сприятиме правоохоронцям у розслідуванні правопорушення. Натомість факт правопорушення не повинен зашкодити тим співробітникам, які працюють чесно та прозоро, тож чиновник докладатиме всіх зусиль, щоб відновити довіру миколаївців.