Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

Одразу двох п’яних водіїв швидкої спіймали поліцейські у Миколаєві. Машини приїхали на місце аварії, аби забрати травмованих. Коли патрульні супроводжували швидкі до лікарні, то помітили, що автівки рухаються дуже дивно, наїжджають на узбіччя та раптово змінюють смугу руху. Це насторожило інспекторів, тож вони зупинили водіїв. Почали перевіряти їх на вміст алкоголю і не помилилися, – ті були у нетверезому стані.

Питання про недостатній контроль за дисципліною медперсоналу та неналежну поведінку персоналу Миколаївського обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф піднято на нараді в Миколаївській облдержадміністрації.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко, – «цих двох водіїв карет швидкої медичної допомоги вже звільнено «за статтею».

По-друге – головний лікар однозначно отримає догану з цього приводу, а керівництво управління охорони здоров’я – останнє попередження. Ця ситуація – «плювок» в нашу роботу, роботу тих людей, які працюють лікарями, які надають першу допомогу, тому що людина, яка приїжджає за кермом на виклик, де сталося ДТП не менш відповідальна, ніж та людина, яка в цей час рятує життя».

Головний лікар Миколаївського обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Самойлов розповів, що було створено комісію, де розглянуто інцидент і ухвалено рішення про звільнення водіїв.

«Зі свого боку можу сказати, що дійсно ми максимально посилимо роботу. Це будуть точкові нічні рейди на виявлення вживання алкоголю як серед водіїв, так і серед медичних працівників», – додав він.