Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

У Сумській ОДА відбулася зустріч т. в. о. голови облдержадміністрації Ірини Купрейчик з керівником Східного регіонального хабу Програми U-LEAD з Європою від GIZ Денисом Ткачовим.

Предметом обговорення стала подальша робота новоствореного підрозділу, який прийшов на зміну Сумському центру розвитку місцевого самоврядування у зв’язку із завершенням першого етапу перехідної стадії Програми.

Регіональний офіс і надалі опікуватиметься процесами децентралізації не лише на Сумщині, а й у Донецькій, Луганській, Полтавській, Харківській та Черкаській областях.

За словами Ірини Купрейчик, реформа місцевого самоврядування значною мірою залежить від компетентності та активності як керівників, так і спеціалістів громад. Тож область зацікавлена у відповідному навчанні, консультаційній та іншій роботі, яка б сприяла якомога швидшому та якіснішому становленню ОТГ.

Сумщина має досвід відповідної співпраці у попередні роки – тепер його потрібно примножити і розширити у межах Програми U-LEAD з Європою від GIZ.

На переконання учасників зустрічі, новий 2020-ий стане роком активізації процесів децентралізації, що дозволить створи ефективну модель місцевих територій.