№67 (5936)

  • Тетяна МОІСЕЄВА

    Лікарням дали свободу

    Епопея з пакетом законопроектів щодо автономізації закладів охорони здоров’я, що тривала з липня 2015 року, нарешті закінчилася: за відповідний законопроект 2309а-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров’я» у четвер проголосувало 280 депутатів. Так Верховна Рада дала дозвіл реорганізувати заклади охорони здоров’я в комунальні та казенні некомерційні підприємства. 

  • Катерина МАЦЕГОРА

    Місцева влада отримала реформаційні важелі

    ІІІ Щорічний круглий стіл міських голів відбувся у столичному готелі «Хілтон». Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прибув до конференц-зали «Стамбул» із самісінького ранку, щоб розповісти високопосадовцям з регіонів про користь децентралізаційних змін. Він нагадав про надання регіонам можливостей, фінансової та адміністративної самостійності. Їхній успіх грунтується на розвиткові та посиленні цього процесу, підвищенні рівня відповідальності. 

  • Україна стала частиною об’єднаної Європи

    Надання безвізового ре­жиму для громадян України — символ належності нашої країни до спільного європейського цивілізаційного простору, наших спільних цінностей з Європою і свідчення успішності й безповоротності нашого курсу на інтеграцію в ЄС. Про це заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє департамент прес-служби АП.

  • Ольга БУЛКОВСЬКА

    Щоб виростити дерево, потрібен час

    Поза сумнівом, основним економічним ресурсом Волині залишається деревина. Адже область друга за площею лісових масивів (34%) після Рівненської (37,7). Та й державні лісгоспи є бюджетоутворюючими підприємствами для районів і головним роботодавцем для жителів прилеглих населених пунктів. Волинське облуправління лісового і мисливського господарства (ВОУЛМГ) — серед лідерів за обсягами сплачених податків. Торік до бюджетів усіх рівнів від його підприємств надійшло 250 мільйонів гривень, що на 58 мільйонів більше, ніж попереднього року. Причому 66,4 мільйона з них отримали місцеві бюджети. 

  • Матьє АРДЕН: «Наші інвестори своїм прикладом доводять: працювати в Україні можна»

    Виконавчий директор Французького інституту в Україні Матьє Арден дуже цікаво і креативно представив у Рівному 14-ту «Французьку весну», що нині крокує Україною. Принаймні як справжній француз запропонував починати не лише нинішню, а кожну весну із «Шерше ля фам»: шукати жінку і неодмінно знайти її — ділову й пристрасну, вірну і турботливу. Тоді, каже, життя вам неодмінно усміхатиметься. Або ж ви самі сприйматимете його по-іншому. Одне слово, не втрималася, щоб не попросити в нього інтерв’ю. 

  • Як західноєвропейська бухгалтерія відкрила шлях лиху

    ЧИТАЙТЕ У ДОБІРЦІ:

    Від наливайківців до бандерівців

    Шалійте, шалійте, скажені кати!

    «Мене все життя топтали» 

  • Віктор ЦВІЛІХОВСЬКИЙ

    Чи кинуть Кобзаря у спільну літературну макітру

    У радянські часи кепкували з вирішення житлового питання за допомогою хрущовок: «Вдало поєднали ванну з туалетом, треба ще рівень стелі знизити до рівня підлоги». Схожі асоціації викликає ідея злити шкільні предмети «українська література» і «зарубіжна література» в один. 

  • Проконтролювати контролера

    У тому, що якість продуктів, які продають у наших магазинах, невисока, мало хто сумнівається. Бо чимало підприємців завжди дбають передовсім про прибутки, а якість відсовують на другий план. Останніми роками, на переконання експертів, ситуація погіршилась. А все тому, що виробників фактично перестали перевіряти. Ті ж, усвідомлюючи власну безкарність, що хочуть, те й роблять. Щоправда, варто визнати, що й від перевірок, які раніше проводили, користі було небагато. Адже не секрет, що подекуди рейди давали користь передовсім самим перевіряючим, які за правильні висновки, отримували хабарі. Що може змінити ситуацію на краще, дізнавався «Урядовий кур’єр».