КИЄВЕ МІЙ

Учора Віктор Янукович побував на об’єктах будівництва та реконструкції столиці

Державна політика щодо забезпечення громадян доступним житлом реалізовуватиметься по всій Україні. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович під час церемонії здачі в експлуатацію нового багатоквартирного будинку, яка відбулася в Голосіївському районі Києва, повідомляє прес-служба глави держави.  Президент підкреслив, що ця подія — гарний приклад ефективного державно-приватного партнерства. «Чудово, що у нас сьогодні це невеличке свято, яке відкриває шлях для розбудови у такий спосіб житла по всій Україні», — сказав Віктор Янукович, зазначивши, що питання забезпечення людей доступним житлом багато років гальмувалося на різних рівнях. Він подякував за проведену роботу будівельникам, місцевій та районній владі, а також підприємцям, які долучилися до реалізації проекту.

На думку глави держави, надзвичайно важливо також паралельно зі зведенням житлових будинків розбудовувати і соціальну інфраструктуру, яка забезпечувала б усі потреби їх мешканців. Віктор Янукович вручив ключі від квартир інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам програми будівництва доступного житла за державної підтримки. Помешкання кияни отримали у новоспорудженому будинку по вулиці Вільямса, 3-А. 

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов поінформував Президента, що за програмою «Доступне житло» у новому будинку передбачено 146 квартир. Він розповів про хід реалізації у столиці державної політики щодо забезпечення житлом малозахищених верств населення та підтримки громадян у будівництві та придбанні доступного житла. За словами голови КМДА, до кінця 2011 року заплановано побудувати 1 млн 400 тисяч квадратних метрів житла. 

Раніше повідомлялося, що у 2010 році за державної підтримки для черговиків квартирного обліку у Києві було побудовано 252 квартири, у тому числі — 190 квартир за схемою 70/30 (70% — кошти населення, 30% — кошти міського бюджету) та 62 квартири — за схемою 50/30/20 (50% — кошти населення, 30% — кошти державного бюджету та 20% — кошти міського бюджету). На 2011 рік за програмою 70/30 у Києві заплановано побудувати 909 квартир, за програмою 50/30/20 — 783 квартири.

Віктор Янукович взяв участь і у відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Глава держави оглянув приміщення амбулаторії, поспілкувався з її персоналом. Президент вручив ордери на службові квартири завідуючій амбулаторією Олені Ляшук та лікарю сімейної медицини Василю Цигану.

 

Під час церемоні Олександр Попов розповів про розвиток у Києві системи первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини. За його словами, станом на 1 січня у столиці було 29 таких закладів, а до кінця цього року почнуть працювати ще 70 амбулаторій. 

Під час своєї робочої поїздки по столиці Віктор Янукович побував на Русанівській набережній та Русанівському бульварі, де ознайомився з ходом робіт з їх благоустрою. Набережну облаштували пішохідними та велосипедними доріжками, висадили  квіти, встановили нові паркові лави та ліхтарі, на березі Дніпра збудували оглядовий майданчик з альтанкою.  Президент особисто висадив на одній з алей Русанівського бульвару липу і поспілкувався з жителями мікрорайону.  Він запевнив киян, що влада і надалі приділятиме увагу реконструкції міста.

За інформацією Олександра Попова, на реконструкцію 1800 метрів Русанівської набережної КМДА витратила 2,6 млн грн. «Проте видатки ще будуть, — сказав голова Київської адміністрації. — Можливо, дійде до 4 мільйонів». Роботи з реконструкції набережної триватимуть ще 2-3 тижні. Як повідомив Олександр Попов, у рамках програми з озеленення Києва вже реконструйовано Липський бульвар, ведуться роботи на бульварі Лесі Українки (їх мають завершити до Дня Незалежності), до Євро-2012 буде облаштовано бульвар Тараса Шевченка. Окрім того, планується будівництво «Вербового парку» на Дніпровській набережній, облаштування Харківської та Поштової площ, реконструкція транспортних розв’язок у районі станції метро «Дніпро».