У день початку нового навчального року Президент Віктор Янукович відвідав загальноосвітню школу №78 міста Києва. «Хочу всіх привітати з Днем знань, яким ми традиційно щороку відчиняємо двері наших навчальних закладів. Як завжди, ми відкриватимемо нові школи», — звернувся до присутніх Президент і додав, що 1 вересня в Україні відкрито 11 нових шкіл.

Потім він говорив про національний проект «Відкритий світ», який дасть змогу забезпечити всі школи сучасним комп’ютерним обладнанням і значно підвищити якість освіти. «Отримання зараз планшетів учнями — це перший крок. Наступні дії — розширення знань в інформаційних та IT-технологіях. Ми створюватимемо мережу навчальних закладів, які матимуть спеціалізацію. Одна з них — інформаційні та IT-технології», — зазначив глава держави.

Цю урочисту мить першачки запам’ятають на все життя. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Цього року проектом планується охопити понад дві тисячі шкіл. Перший етап вже почав реалізуватися у 54 школах в усіх регіонах України. Тож Президент висловив подяку всім його учасникам.

У цьому контексті йшлося про реалізацію «Відкритого світу» із упровадження новітніх технологій у навчальний процес. Це шлях до забезпечення школярів якісною та сучасною освітою, переконаний Віктор Янукович.

Переглянувши презентацію інтерактивного мультимедійного «Уроку майбутнього», він наголосив: «Це ваше майбутнє, і ви перші, хто робить цей крок у «Відкритий світ» у Національному проекті у складі 54 шкіл». Окрім цього, впродовж року інші дві тисячі таких закладів отримають аналогічне оснащення і матимуть змогу використовувати новітні технології у навчанні. Як передає слова Президента його прес-служба, до кінця 2015 року проект розповсюдять на всі загальноосвітні навчальні заклади держави.

«Ми намагаємося створити рівні можливості для кожного учня, незалежно від достатку батьків і незалежно від того, в якому регіоні розташована школа — в Києві чи десь у сільській місцевості. Це дуже важливо», — підкреслив Президент, висловивши переконання, що такий підхід до навчання дасть змогу учням здобути якісну освіту, конкурентоспроможні знання та сприятиме їхній реалізації як фахівців високого рівня у майбутньому.

Глава держави побажав учням у житті завжди мати можливість реалізувати себе. «Ви цього прагнули. Будьте щасливими! — сказав він і окремо наголосив на важливості інтеграції української освіти до європейської освітньої системи. — Ми сприятимемо тому, щоб наші діти здобували якісну конкурентоспроможну освіту, яка була б інтегрована в європейську і світову».

У цьому розрізі йшлося про необхідність приділяти значну увагу розвитку дошкільного виховання. Завдання влади — зробити все, щоб українські діти були готові до навчання в школах. «Щороку ми повинні відкривати нові навчальні дошкільні заклади», — акцентував Віктор Янукович.

А одним із головних завдань він назвав створення гідних умов роботи вчителів. Присутні зрозуміли: Президент хоче, щоб влада не забувала про престижність праці педагогів, про умови їхньої роботи. Тому завдання високопосадовців полягає у поліпшенні рік у рік цих умов.

До слова, на лінійці пролунав перший у новому навчальному році дзвоник. Його дали учень 11 класу Ілля Шалагін та першокласниця Іванна Левицька.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»