МЕТА

Розвиток суднобудівної галузі та її експортна орієнтація є одним із пріоритетів модернізації реального сектора 

У дієвості державної програми «Доступне житло» Прем’єр-міністр Микола Азаров особисто переконався на початку робочої поїздки на Миколаївщину. В обласному центрі він власноруч вручив ключі від квартир жителям міста, які придбали помешкання за цією урядовою програмою. 

«Ми  спеціально запровадили цю програму для того, щоб наші громадяни з невеликими доходами мали можливість поліпшити свої житлові умови. Водночас участь громадян у цій та інших програмах дасть змогу активізувати житлове будівництво», — зазначив Микола Азаров перед фасадом багатоквартирного будинку на 64 оселі у мікрорайоні «Північний».

Українські моряки готові служити на кораблях нового типу. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Він також вручив новоселам побутову техніку, іграшки дітям і поспілкувався з миколаївцями, запевнивши, що події «2008—2009 років у нас не повторяться. Хоч умови для повторення тих подій у нас є, оскільки складною залишається ситуація зі світовою економікою і падає попит на вітчизняну продукцію».

При цьому уряд ставить перед собою завдання подальшого будівництва доступного житла. А такі програми, як «Молодіжне будівництво», є пріоритетними, і Кабінет Міністрів продовжуватиме їх реалізовувати.

Загалом Прем’єр залишився задоволений ходом реалізації соціальних ініціатив Президента на Миколаївщині, про що розповів на міській станції швидкої допомоги, представникам якої вручив ключі від 11 автомобілів. Він наголосив: «Мені приємно, що ми робимо велику справу, реалізуємо соціальні ініціативи Президента, і що наша робота дає плоди».

Глава уряду побачив, як працює диспетчерська служба станції, де використовується система GPS-моніторингу, та поспілкувався з медиками про актуальні проблеми галузі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Під час спілкування, зокрема, головний лікар названої станції поінформував Миколу Азарова про те, що завдяки встановленню GPS-моніторингу вдалося вдвічі скоротити час прибуття на виклики. За його словами, зараз машини «швидкої допомоги» прибувають на місце виклику на 10 хвилин раніше.

Відвідав Прем’єр і публічне акціонерне товариство «Чорноморський суднобудівний завод», на якому проводять комплексний ремонт кораблів вітчизняних ВМС, зокрема Великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський», а також будівництво нових кораблів класу «корвет».

Тут він запевнив корабелів, що уряд і надалі продовжуватиме підтримувати будівництво сучасних суден для Військово-морських сил України, пообіцявши стовідсоткове  фінансування для завершення будівництва нового корабля класу «корвет».

Він нагадав, що фінансування його будівництва було розпочато у 2004 році, а у 2010-му чинний уряд відновив фінансування цієї програми: «Ми обов’язково завершимо цей проект. Усі необхідні кошти виділимо, адже нам потрібен новий сучасний флот».

Трудовий колектив зацікавила інформація, що Україна і Російська Федерація ведуть переговори про модернізацію кораблів Військово-морських сил Росії на українських підприємствах. «Росіяни прекрасно розуміють, що більшу частину їхнього флоту збудовано на наших заводах і що ремонтувати кораблі найоптимальніше на наших заводах. Такі переговори тривають. Думаю, вони завершаться підписанням угоди», — підкреслив Микола Азаров. Це забезпечить роботу вітчизняних суднобудівних і судноремонтних заводів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»