Третя спроба Президента Віктора Януковича побувати у Волинській області, як пожартував він сам, виявилася заліковою. Адже здійснити перші дві, як знають волиняни, не дали складні метеоумови.

У минулому номері ми розповіли про перебіг подій і об’єкти, де побував глава держави. Під час імпровізованого спілкування з представниками засобів масової інформації глава держави, зокрема, нагадав про вдосконалення механізму державно-приватного партнерства.

Відповідаючи на запитання «Урядового кур’єра» про те, що робить і робитиме держава для поліпшення інвестиційного клімату, Президент зазначив, що влада зацікавлена в мотивуванні інвесторів. Умови ведення бізнесу постійно спрощуються, і будь-який підприємець, потенційний інвестор, знаючи, що є такі умови і інвестиції можна повертати, мати прибуток, безумовно прагнутиме цього.

Висновок Президента: Волинь на правильному шляху. Фото автора

А в обласній державній адміністрації Віктор Янукович за участі членів Кабінету Міністрів провів нараду із господарським активом.

— Розбудова громадянського суспільства ставить нові вимоги до інформаційної роботи, — зокрема зазначив він. —  Ми робимо чимало гарних справ, але не навчилися ще проводити інформаційні та іміджеві кампанії. Тому представникам влади необхідно активніше проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо суті реформ у країні.

На нараді глава держави ще раз повернувся до зовнішньополітичного вибору України. На його переконання, емоції, що супроводжують об’єднавчий процес, серйозно згуртували наше суспільство. За словами гаранта, якщо у внутрішній політиці головним є той порядок, який ми наводимо і підтримуємо у власному домі, то у зовнішній домінантою має стати стратегія, яка найперше захищатиме український інтерес. За останні п’ятнадцять років вдалося досягти істотного прогресу у взаємовідносинах з Євросоюзом. Товаро-обіг з ним зріс майже до 50 мільярдів доларів США; при цьому з країнами Митного союзу цей показник становить 63 мільярди доларів. Тому слід і далі розвивати добросусідські взаємовідносини із країнами східного блоку.

Оцінюючи зроблене на шляху до спільного європейського дому у Волинській області, Президент зазначив: 

— За великим рахунком, я задоволений тим, що робилося і робиться в області. Звісно, є окремі випадки, що потребували втручання для наведення порядку. І про це ми під час постійного спілкування відверто говорили з Борисом Клімчуком. Але в цілому регіон — на правильному шляху.

За результатами наради Віктор Янукович одразу ж дав кілька доручень главі уряду, присутнім міністрам та керівникам центральних органів виконавчої влади. Зокрема, уряду та Укравтодору доручено вжити заходів для проведення ремонтних робіт доріг загального користування Луцьк — Ківерці — Маневичі, Ковель — Володимир-Волинський — Червоноград — Жовква. Президент також доручив опрацювати питання фінансування ремонтних робіт на дорозі Світязь — Залісся та дороги державного значення на ділянці Шацьк — Ковель.

Профільним міністерствам і державним службам доручено вжити заходів щодо запобігання наслідкам паводків у регіоні.  А Прем’єра Миколу Азарова й голову облдержадміністрації Бориса Клімчука зобов’язано сприяти реставрації та ремонту в 2014 році пам’яток архітектури національного значення, зокрема дерев’яної Дмитрівської церкви у Ковельському районі, мурів Луцького замку, земляних валів замку у Володимирі-Волинському.

Профільним міністерствам та очільнику області доручено опрацювати питання та внести пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правових механізмів із підтримки вітчизняного виробника товарів дитячого асортименту.