ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

На старті нового чемпіонату трійка лідерів обійшлася без втрат 

Початок національної першості гучних несподіванок не приніс. Головні претенденти на медалі — «Шахтар», харківський «Металіст» та «Дніпро» — впевнено здобули на старті по дві перемоги. Київські динамівці після нічиєї в домашньому поєдинку проти непоступливої луцької «Волині» у другому турі перемогли в Ужгороді місцеву «Говерлу», яку в міжсезоння очолив заслужений тренер України В’ячеслав Грозний. Цікаво, що всі три забиті бронзовим призером минулорічної першості м’ячі, на рахунку новачка біло-блакитних — форварда збірної Конго Мбокані, який переїхав на береги Дніпра з бельгійського «Андерлехта». 4 серпня в матчі четвертого туру команду Олега Блохіна чекає на «Донбас Арені» побачення з діючим чемпіоном і володарем Кубка країни —донецьким «Шахтарем».

Тим часом у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Суперником «Металіста» став грецький клуб ПАОК. Перший поєдинок відбудеться 30 липня у Салоніках, матч-відповідь — 7 серпня.

У Греції команда Мирона Маркевича зіграє при порожніх трибунах. Причина покарання господарів поля — інциденти у минулому розіграші Ліги Європи. Під час домашнього матчу проти віденського «Рапіда» на трибунах відбувалися масові заворушення, вболівальники використовували феєрверки і кидали сторонні предмети на поле, а також вибігали на газон.

У третьому відбірковому раунді Ліги Європи в боротьбу вступає донецький «Металург». Волею жеребу підопічні Юрія Максимова 1 та 8 серпня зустрінуться з переможцем пари «Кукес» (Албанія) — «Сараєво» (Боснія і Герцеговина). Перший матч між цими суперниками закінчився на користь албанців з рахунком 3:2.

Одеський «Чорноморець», який минулого четверга переміг у першому матчі кваліфікації молдавську «Дачію» (2:0), у наступному раунді може зустрітися із сербською «Црвеною Звездою» або ж ісландським ІБВ (перший матч — 2:0 на користь балканського клубу). Але для цього підопічним Романа Григорчука потрібно пройти «Дачію».

Захисник Марсіо Азеведу (праворуч) допоміг харків’янам здобути вольову перемогу над «Арсеналом». Фото Укрiнформу

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 2 тур

Іллічівець — Дніпро — 0:2
Голи:
Коноплянка (40), Селезньов (52)

Говерла — Динамо — 1:2
Голи:
Балашов (87, з пенальті) — Мбокані (39, 40)

Арсенал — Металіст — 1:2
Голи:
Гоменюк (41) — Соса (53), Крістальдо (55)
Вилучення:
Герасимюк (86)

Металург Д — Карпати — 1:1
Голи:
Дімітров (74) — Гладкий (66)

Севастополь — Шахтар — 1:3
Голи:
Кожанов (60) — Фред (24), Адріано (78), Веллінгтон Нем (89)

Волинь — Таврія — 1:0
Голи:
Бікфалві (43)

Чорноморець — Ворскла — 1:1
Голи:
Рієра (13) — Сапай (90)

Матч Зоря — Металург З відбувся вчора.

Лідери: Дніпро, Шахтар, Металіст — по 6 очок, Ворскла, Динамо, Волинь — по 4. 

Бомбардири:

Мбокані (Динамо) — 3 м’ячі

Адріану (Шахтар) — 2

Коноплянка (Дніпро) — 2

Хомченовський (Зоря) — 2

Селезньов (Дніпро) — 2