Допомога від небайдужих людей продовжує надходити до військових української армії. Небайдужі громадяни діляться з армією хто чим може. Почасти ця допомога стала адреснішою. Нещодавно благодійники завітали з подарунками до військової частини А0952. Її командир полковник Олександр Борисовський зауважує, що після візиту столичних бізнесменів арсенал захисту його підлеглих значно збільшився. Благодійники передали спецпризначенцям засоби спостереження (приціли, тепловізори) та засоби бронезахисту на майже 500 тисяч гривень — сума для військової частини захмарна.

Один із благодійників Віктор Майко допомагає бійцям з минулого року. Він зауважує, що має знати персонально командира частини чи командира підрозділу, від якого отримує заявку про потреби. Якщо такою допомогою зберіг хоч одне життя українського бійця, то все було недаремно. Віктор Майко додає: «Маючи десятирічний досвід дипломатичної роботи за кордоном, бачив, як ставляться до своєї армії інші країни та їхні громадяни. Передовсім це повага і гордість за військо. І, безумовно, підтримка. Звісно, фінансова. Завершення дипломатичної кар’єри припало на гарячі події в Україні. Не приховую, зарплатня посла дала змогу дещо відкласти, дещо вкласти у власну справу. А нині з’явилася можливість щось із прибутку віддавати на потреби армії. Очевидно, лише мого фінансового ресурсу на багато не вистачило б. Радий, що знайшов однодумців і ми спільними зусиллями можемо бути корисними нашим бійцям».

За віком Віктор Майко вже не підлягає мобілізації. Але каже: якщо виникне нагальна потреба, то не ховатиметься — де скажуть, там і служитиме народові України. «Тепер більше користі від мене тут, коли я коштами чи необхідним інвентарем забезпечуватиму воїнів. Кожна адекватна людина має хоч чимось допомагати військовим, робити внесок у справу захисту української землі. Хтось може купити приціл, хтось тепловізор. У мене в родині заведено ділитися і допомагати. Нині така ситуація, що кожен має знайти і можливості й час, щоб відкласти нагальні завдання і приділити увагу найнагальнішому — захисту суверенності й цілісності держави. Хочеш жити в цій державі, бачити її сильною і незалежною — зроби щось для неї корисне».

А Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України, який також навідався до бійців, Олег Вишняков зазначає: «До благодійної допомоги українцям долучився фактично з початку воєнних дій на сході. На жаль, Ізраїль має досвід життя в умовах війни. Тому одним із пунктів допомоги українським військовим і цивільним, що постраждали внаслідок бойових дій у зоні АТО, був тренінг ізраїльських військових психологів для українських психологів. Цього літа особисто возив на відпочинок до Єрусалима 20 дітей зі Львівщини, батьки яких загинули під час виконання завдань у зоні проведення АТО. І тепер підтримую зв’язок із цими сім’ями. Опікуюся дотриманням законодавчо встановлених норм для таких сімей. Траплялося, що доводилося втручатися, бо вдова не могла на місцевому рівні оформити допомогу, яка їй належить».