Ефективність чинної в Україні процедури сплати авторських відрахувань імпортерами за ввезення обладнання та чистих носіїв, за допомогою яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення об’єктів авторського права, стало основною темою зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети із представниками Європейської Бізнес Асоціації.

В експертів ЄБА багато питань до чинної системи авторських відрахувань, адже фактично вони не мають змоги провести оцінку ефективності роботи організацій колективного управління (ОКУ), які уповноважені збирати й розподіляти ці відрахування, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Представники організації також зазначають, що ОКУ — недержавна неприбуткова організація, тому можуть виникати певні сумніви щодо рівня її відповідальності. При цьому вони наголосили, що бізнес готовий продовжити здійснювати відрахування, однак доцільно було б спрямовувати їх до спеціально створених фондів, використання коштів з яких можна  простежити й оцінити ефективність.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»