ВРЯТОВАНИЙ СВІТ. До Чернігова прибула виставка Міжнародного Салону-турне художньої фотографії «З любов’ю до Жінки».

Яким має бути світ, врятований красою? Гадаю, дуже приємним: теплим, як жіночі долоні, контрастним, як жіноча вдача, ніжним, як жіноча усмішка, безмежним, як жіноча любов… Такий ось матріархат радощів. Але цей стан речей зовсім не лякає чоловіків із фотоапаратами. Тим паче жінок, які полюбляють роздивлятися навколишню дійсність крізь фотооб’єктив. Ось тут вже маємо повне гендерне рівноправ’я: хто кращий кадр спіймав — того й удача.

«Балет №2» Юрія Титовця не залишить байдужими. Фоторепродукції автора

А в кадрі, звісно, вони — красуні, чарівниці і володарки сердець. З усіх країн і континентів. Білявки і смаглявки, усміхнені і серйозні, з модним макіяжем і без жодних прикрас. Справді, жіноча врода — явище планетарного масштабу, без кордонів і національностей.

Такою бачить «Асоль» Ірина Роїк

Проект «З любов’ю до Жінки» триває вже восьмий рік. Міжнародне журі за цей час  розглянуло 15 тисяч світлин, які надали 5 тисяч фотохудожників з усіх усюд. Авторів найкращих робіт нагороджували спеціальними медалями і заохочували цінними призами. Торік нагороди Кришталевий кубок «Краща виставка-2012» удостоїлася і сама експозиція салону — на Міжнародному фотографічному фестивалі мистецтв у Китаї.

«Уроки краси» від Валеріо Наполітано

Салон побував у багатьох закордонних країнах, зокрема у Чехії, Словаччині, Польщі, Австрії, Угорщині, Румунії, США, Китаї. Після Чернігова помандрує далі, утверджуючи ідеали краси та підтверджуючи справедливість виразу: «Чого хоче жінка, того хоче Бог»…