Півсотні учнів з міста Щастя та селища Трьохізбенка Луганської області відправили з Харкова в санаторії Києва й Вінниці. Дорогою до оздоровниць дітей із зони АТО як рідних зустріли, обігріли й дали перепочити в місті Куп’янську. А коли саджали в автобус, кожному школярикові вручили солодкий подарунок і побажали хорошого відпочинку. 

— Ми з нетерпінням чекали цих учнів, — каже заступник Куп’янського міського голови з гуманітарних питань Світлана Пасічник. — Люди на заклик про допомогу відгукнулися миттєво, адже йдеться про постраждалих від війни дітей.

На прохання місцевої влади, яка й організувала прийом учнів із сусідньої області, небайдужі містяни несли, хто що міг. Підприємці з ринку передали фрукти й шоколад, учителі і працівники Куп’янської загальноосвітньої школи, в якій смачно нагодували дітей, ще й спакували для них новорічні подарунки та воду. Усі, хто спілкувався з дітьми того дня, намагалися їх підбадьорити і втішити, адже вони так натерпілися від жахіть війни.

Ще одна група із 68 дітей, евакуйованих з міста Попасна та селища Станиця Луганська, де тривають бойові дії, поїхали на відпочинок до Одеси. Дорогою до Харкова, звідки дітей і повезли до Чорного моря, теплий прийом школярам влаштували в місті Ізюм. Їх також нагодували смачним обідом, пригостили солодощами й організували короткий повноцінний відпочинок. А вже в Одесі діти відновлюватимуть сили в одному із санаторіїв протягом кількох тижнів.

Ініціатива евакуації дітей шкільного віку з міст і селищ Луганської області, як поінформувала прес-служба Харківської облдержадміністрації, з метою їхнього оздоровлення належить голові Харківської облдержадміністрації Ігореві Балуті.