Питання стану доріг загального користування в Миколаївській області та перспективи розв’язання проблем, пов’язаних з їхнім ремонтом і реконструкцією, розглянули на виїзному засіданні колегії облдержадміністрації. Зазначено, що у 2015 році на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах з місцевих бюджетів було надано майже 176 мільйонів гривень. Акумулювати такі кошти і спрямувати їх на ремонт доріг вдалося завдяки фінансовій децентралізації. Левова частка цих коштів — з бюджету міста Миколаєва — понад 127 мільйонів гривень, Первомайська — 13,5 мільйона, Вознесенська — 2,9 мільйона. Серед лідерів також Березанський та Жовтневий райони.

З обласного бюджету Миколаївської області торік на виконання дорожніх робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування спрямовано 12 мільйонів гривень. Цього року передбачено 15 мільйонів.

Усього ж у 2016 році на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг у місцевих бюджетах передбачено видатки в сумі 64,7 мільйона гривень.

В області розробляють програму співфінансування ремонтно-дорожніх робіт, адже згідно з Бюджетним кодексом дозволено надавати кошти з місцевих бюджетів на ремонтні роботи державних доріг місцевого значення.

Рішенням колегії головам райдержадміністрацій та міським головам спільно зі Службою автомобільних доріг у Миколаївській області доручено визначити перелік доріг, які потребують термінового ремонту. Крім того, застосовувати торішній досвід, коли в ремонті доріг використовували власні ресурси і будівельні матеріали (щебінь, жорства, пісок).

В області сподіваються, що після розгляду питання фінансування доріг у бюджетному і транспортному комітетах Верховної Ради України Миколаївщині буде надано додатково 250 мільйонів гривень. Як зазначив голова облдержадміністрації Вадим Меріков, найбільш проблемні ділянки виявлено на трасах Н-11, Р-06 та Н-14.