Торік на Вінниччині видатки з обласного бюджету вперше перевищили 11 мільярдів гривень. Уперше на капітальні видатки з обласного бюджету використано понад мільярд гривень. Це дало змогу розвиватися бюджетним установам, інфраструктурі області, а також у повному обсязі забезпечити фінансування захищених статей бюджету.

Уперше за останні десять років в області впоралися з планами всі 701 бюджет. Доходи загального фонду бюджету області за минулий рік перевиконано. У реальному значенні це неабиякі суми додалися до місцевих скарбниць.

За інформацією директора департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського, у містах обласного значення надійшло понад план 107,4 мільйона гривень, сільських, селищних, містах районного значення бюджетах — 151,8 мільйона гривень, районних — 97,7 мільйона гривень, обласному — 20 мільйонів. Найбільше додали сільськогосподарські райони: Погребищанський, Теплицькций, Піщанський, Чечельницький. Лідер — Козятинський, де 135% становить показник річного надходження доходів загального фонду. Сума перевиконання місцевих бюджетів щодо доходів загального фонду зведеного бюджету на початок цього року перейшла в залишки місцевих бюджетів.

За словами Миколи Копачевського, бюджетна децентралізація та зміни до Бюджетного кодексу дали змогу за минулий рік додатково отримати фінансовий ресурс у сумі 576 мільйонів гривень.

Коментуючи сказане, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що нові види податків — серйозний стимул, який спонукає сільських голів до розвитку територій.