ФАЛЬСИФІКАТ. Мрії деяких індивідів про горілчане море здійснилися в Чернігові. І знайшла його податкова міліція. Щоправда, розлитим у тару: на двох затриманих вантажівках було 2800 л спирту та 160 пляшок фальсифікованої горілки, яку народ іменує паленкою.

З’ясувалося, що завзяті чернігівські ділки «підвального бізнесу»  налагодили ефективну співпрацю з партнерами із сусідньої Сумщини, останні сумлінно постачали спирт. Ті організаційні якості — та на щось корисне! Втім, спритники і вважали цю справу доброю — для себе. А ось споживачів сурогату не шкодували: лабораторні дослідження показали, наскільки шкідливий продукт був у пляшках з етикетками вітчизняних виробників.

За повідомленням відділу взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області, співробітники податкової міліції здійснили 15 обшуків у приватних та кооперативних гаражах Чернігівщини і Сумщини. І, звісно, знайшли джерела, які живили градусні ріки, — і 19 тонн спирту, і ще 1400 пляшок горілки, а також різне знаряддя для розливу підпільного спотикача. Більш того, для шанувальників витонченіших міцних напоїв фальсифікатори приготували ще й 500 пляшок віскі та коньяку — звісно ж, відомих міжнародних брендів. Тобто та сама небезпечна для здоров’я жужка, але значно дорожча.

За словами першого заступника начальника управління податкової міліції ДПС у Чернігівській області Сергія Кузнєцова, з незаконного обігу вилучено матеріальних цінностей на суму до 2 млн грн. За фактами незаконної діяльності порушено кримінальні справи. Триває слідство.