По-своєму особливе цьогорічне літо для 32 дітей сумських прикордонників, які проводять два червневі тижні в одному з кращих дитячих таборів Прикарпаття. Про це потурбувалися Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Злучений Українсько-Американський Допоміжний Комітет, активісти волонтерського руху Валентина Мишакова із «Самооборони Сумщини» та Надія Ямненко, яка очолює загін першої допомоги організації «Волонтер».

Як повідомив заступник начальника Сумського прикордонного загону — начальник відділу персоналу полковник Олександр Гавлюк, у групі діти, батьки яких беруть участь в АТО. Окремі бійці зазнали поранення, але всі з честю виконали громадянський та військовий обов’язок перед Вітчизною.

Дорогою на Прикарпаття діти зробили зупинку в Києві, де побували на екскурсії в Зоологічному музеї, Ботанічному саду та Музеї води. А загалом під час відпочинку для них передбачено поїздки до Івано-Франківська і Дрогобича, походи до гірських вершин, інші розважальні, культурно-просвітницькі заходи та спортивні змагання.