РЕВІЗІЯ. Як встановили ревізори Держфінінспекції в Черкаській області під час перевірки професійно-технічних навчальних закладів, у більшості з них учням із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, протягом 2009—2011 років не виплачували грошей на поповнення предметів гардеробу, текстильної білизни та придбання навчальної літератури — всього на суму понад 250 тис. грн. Економили й на дитячому харчуванні, що спричинило недоотримання учнями коштів на суму майже 200 тис. грн.

Водночас у ПТУ виявлено порушення, які призвели до втрат понад 5 млн грн. Тут і безпідставно придбані матеріальні цінності, й недоодержання коштів за надані послуги та перевитрати на ремонтно-будівельні роботи, й завищені обсяги сплати за комунальні послуги та енергоносії, й зайві виплати соціальних гарантій.

За повідомленням прес-служби інспекції, чимало порушень допущено під час нарахування та виплати заробітної плати працівникам перевірених професійно-технічних навчальних закладів. Такі порушення призвели до її недоотримання в сумі майже 60 тис. грн. З іншого боку, незаконних витрат на заробітну плату, премії, доплати, компенсації, допомоги встановлено на суму 160 тис. грн.

Матеріали окремих ревізій передано до правоохоронних органів. Результати ревізій розглянуто на колегії Черкаської обласної державної адміністрації.