З 9-10 серпня в Україні очікується суттєве зниження температури, а після 20 серпня очікуються стихійні явища.

Про це на брифінгу заявила завідувач відділом кліматичних досліджень Гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає «РБК-Україна».

«Температура повітря в серпні очікується вище норми по всій території України з аномалією 2-4 градуси в східних областях, 1-3 градуси, в центральних областях і з аномалією до 2 градусів на всій іншій території. Місячні суми опадів очікується в межах норми у Сумській, Харківській та Луганській, а на решті території буде багато опадів. Опади будуть у окремі дні, але рясно», - заявила Мартазінова.

За словами метеоролога, зниження температури почалося вже сьогодні. «П'ятого числа буде з'являтися хмарність і буде незначне падіння температури... потім, за нашим розрахунком 9-10 серпня буде пониження... і суттєве зниження до 19 серпня до +20. Далі ми очікуємо після 20 серпня підвищення температури, але такої спеки вже не буде», - заявила Мартазінова.

Вона також додала, що після 20 серпня очікуються небезпечні стихійні явища. «Такі перепади температури несуть з собою багато стихійних явищ. Можливі штормові явища, зливові опади, грози. Це дуже небезпечний фактор для людей і економіки країни», - заявила Мартазінова.