Про це  повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Це дуже важливе рішення і підтримка нашої держави від ЄС. Хоча воно і тимчасове (термін до першого листопада цього року), але дає нам змогу в скрутній економічній і політичній ситуації  розраховувати на певні преференції», — констатував урядовець. Він сказав, що переговорний процес щодо економічної угоди з Євросоюзом триватиме й надалі. Головним завданням у цьому він вважає створення умов для нормальної  роботи бізнесу, запровадження інноваційних проектів і дерегулювання економіки країни. Проте преференції  надаватимуть не окремим галузям, а  економіці загалом.

Уряд  розробляє цілий пакет законопроектів для чітких сигналів бізнесу й інвесторам стосовно того, за яким планом розвиватимуться події у перспективі. Павло Шеремета сказав, що заплановано радикальні зміни у бюджетній сфері: з ухваленим держбюджетом жити нереально, він більш ніж дефіцитний. 

Крім того,  Мінекономторгівлі у рамках програми проведення реформ і перетворень в економіці розраховує у найближчі сім років збільшити ВВП країни в 2,7 раза, показник доходів на душу населення — до 10 тисяч доларів за рік з нинішніх 3,6 тисячі доларів.

«Нині у нас ВВП — 3,6 тисячі доларів на душу населення. Це мало. Думаю, що за 5 років можемо вийти на 10 тисяч доларів. Економісти вважають, що це дуже оптимістично», — сказав  він. За його словами, є два чинники: детінізація, а це майже половина економіки, і ревальвація.

«Якщо ми це зробимо, то за сім років вийдемо на рівень 10 тисяч доларів. Тобто фактично йдеться  про зростання у 2,7 раза. І це реально», — підсумував міністр. Не залишилися  поза увагою журналістів соціальні питання підняття тарифів для населення і зменшення на 50% пенсій працюючих пенсіонерів. На це урядовець зауважив, що уряд стежить за цією ситуацією і проблемами, але нині треба бути всім готовими затягнути паски. Звичайно, тут багато хто згадає про МВФ і нашу співпрацю з ним, про його вимоги. «Процес переговорів ще триває. Рішення чекаємо до кінця березня», — так прокоментував Павло Шеремета.