Військовослужбовці Збройних сил цього року візьмуть участь у десяти багатонаціональних військових навчаннях. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Олексій Чорнобай. Чотири з них відбудуться на території України, решта — за її межами, зокрема в Румунії, Литві, Боснії та Герцеговині, Польщі. За попередніми розрахунками, до навчань буде залучено понад 12,5 тисячі українських військовослужбовців.

Міжнародні навчання «Анаконда-2016», які відбудуться в Польщі, — наймасштабніші цього року в Європі, оскільки в них візьмуть участь понад 27 тисяч військовослужбовців із різних країн. Головне завдання заходу, повідомляє УНІАН, — навчити бійців протидіяти традиційним і гібридним військовим загрозам.

За останніми даними, цього тижня з Міністерством оборони уклали контракт про військову службу понад 500 громадян. Невдовзі буде підписано відповідні договори ще з понад двома тисячами осіб, які пройшли відбір. Загалом від початку року контракт на проходження військової служби уклали понад 23,5 тисячі осіб.