Мешканці столиці отримали доступ до всіх документів, створених або отриманих Київською міською державною адміністрацією і зареєстрованих у Системі обліку публічної інформації. Відтепер, кожен зареєстрований користувач офіційного інтернет-порталу КМДА (http://kievcity.gov.ua/ ) має змогу завантажити будь-який документ із Системи обліку публічної інформації за посиланням http://kievcity.gov.ua/public-info/. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Таким чином, забезпечивши громадянам доступ до всіх документів, столична влада вкотре продемонструвала прозорість та готовність працювати за європейськими принципами відкритості.

Нагадаємо, що у Києві особлива увага приділяється реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також активно реалізується Міська цільова програма з розвитку електронного врядування. Відповідно до зазначеної програми у КМДА ефективно експлуатується інформаційно-телекомунікаційна система «Єдиний інформаційний простір Києва» (ІТС «ЄІПК»), завдяки якій стало можливим функціонування Системи обліку публічної інформації.

Так, у Системі відповідно до всіх вимог Закону «Про доступ до публічної інформації» щоденно відображаються офіційні документи, які були створені або отримані у Київській міській державній адміністрації. І якщо нещодавно користувачі мали можливість завантажувати із системи лише Розпорядження КМДА, то з 22 травня активними для завантаження стали всі документи Системи.

Зауважимо, що саме завдяки «Єдиному інформаційному просторові Києва» та  Системі обліку публічної інформації Київська міська державна адміністрація має змогу забезпечувати виконання Закону «Про доступ до публічної інформації» в умовах відсутності доступу до адмінбудівлі на Хрещатику, 36.

Так, станом на 26 травня 2014 року (з 1 січня 2014 р.) до КМДА надійшло 696 запитів на інформацію. Слід зазначити, що близько 20 запитів залишаються на контролі в управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації у зв’язку з неможливістю потрапити до приміщень, де зберігаються нормативно-правові акти КМДА з 1998 року. Відповіді на ці запити будуть надані одразу, як тільки з’явиться можливість потрапити до приміщень, де зберігаються запитувані матеріали.

ДОВІДКА 29 жовтня 2013 року в рамках Міжнародного наукового конгресу «Інформаційне суспільство в Україні» Київську міську державну адміністрацію відзначено нагородою «ЛЕВ-2013», як переможця Національного конкурсу реалізованих проектів у сфері електронного урядування.

Київ нагороджено за два проекти: «Створення єдиного інформаційного простору територіальної громади міста Києва» (номінація «Електронні інструменти управління територіальною громадою») та «Міський веб-портал адміністративних послуг» (номінація «Електронні сервіси»).