Марія Савченко, матір української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують у Росії, записала два відеозвернення, адресованих світовим лідерам та українським журналістам, із проханням допомогти звільнити дочку.

Відеозвернення були опубліковані NGO Centre UA на каналі організації в YouTube.

«Я звертаюся до світових лідерів. Врятуйте мою дитину, допоможіть мені, мамі, якій уже 78 років. ... Допоможіть їй вийти з цієї тюрми», –  сказано, зокрема, у зверненні Марії Савченко.

Мати Надії Савченко також попросила журналістів в Україні та в усьому світі висвітлювати всю правду про перебування її дочки у російській тюрмі.

Нагадаємо, 4 березня повідомлялося, що президент України Петро Порошенко провів зустріч з Марією Савченко – матір'ю української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують в РФ.

Під час зустрічі Порошенко запевнив, що робитиме усе можливе та неможливе, аби Надія Савченко повернулася в Україну.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз закликав негайно звільнити Савченко.

Крім того, низка депутатів Європарламенту вирішила звернутися до верховного представника Євросоюзу з зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні з проханням ініціювати створення так званого «списку Савченко» за аналогією зі «списком Магнітського».

Нагадаємо, 3 березня суддя переніс засідання суду над Надією Савченко на 9 березня.

Після засідання льотчиця і народний депутат України оголосила про початок сухого голодування.

Українську льотчицю Надію Савченко, викрадену терористами на території підконтрольній так званій ЛНР і потім вивезену на територію Росії, прокуратура РФ вимагає засудити до 23 років колонії за обвинуваченням у нібито причетності до вбивства російських журналістів в 2014 році.

НВ