Підробіток для студентів — це не лише можливість заробити на проїзд у транспорті, квартплату та різні необхідні навчальні дрібнички. Це ще й нагода здобути перший трудовий досвід, а можливо, придивитися до місця майбутнього працевлаштування. Тож ярмарок професій у Чернігівському національному педагогічному університеті став уже традиційним.

Цьогоріч тимчасове працевлаштування зі зручним графіком роботи пропонували 10 роботодавців. У молодіжному середовищі вони шукали свіжий погляд у галузях IT-технологій, менеджменту та фінансування, операторів і навіть викладачів. Були і дві закордонні компанії, які відкривають у Чернігові свої філії. Не обійшли увагою цей захід військові, які пропонували службу за контрактом у Збройних силах України: перевівшись на заочну форму навчання, молодь може водночас працювати на посилення обороноздатності країни.

За словами директора Чернігівського ОЦЗ Лідії Падалки, студенти шукають заробіток не нижчий ніж 3 тисячі гривень. Однак зарплата на підприємствах багато кого з молодих не влаштовує, і після одержання диплома тривають пошуки місця, де набуті знання дадуть змогу забезпечити пристойне життя.