«Уманьферммаш» — підприємство мирне, як і його хліборобська продукція: від заводської брами в різні кінці України постійно відправляють плуги, борони, культиватори. Чекають на них у малих та великих господарствах, аби своєчасно засіяти ниву, доглянути посіви, виростити дорідний урожай.  Однак підприємство випускає сьогодні не лише цю техніку. Нещодавно, наприклад, уманці проводжали на передову АТО великоваговий транспортний засіб — «КамАЗ» 5410, який транспортуватиме на фронті воєнні вантажі. За погодженням з військовим комісаріатом завод виділив для армії зі своїх резервів цей тягач з 12-метровим напівпричепом. Уманські майстри ретельно підготували автомобіль для роботи у фронтових умовах: зміцнили всі основні вузли, перебрали ходову частину, у просторій кабіні обладнали спальне місце. Заводські  водії перегнали машину до центру військової підготовки у Переяславі-Хмельницькому Київської області, а звідти його шлях проліг на схід для обслуговування фронту.

До речі, «КамАЗ» — не перший автомобіль з «Уманьферммашу» для бійців АТО: ще восени (за ініціативи генерального директора заводу депутата Черкаської обласної ради Анатолія Ліпкана) трудовий колектив зібрав кошти на «джип». Новий автомобіль розфарбували у камуфляж (заводчани  прозвали його «долматином») і з черговою поїздкою уманських волонтерів відправили на схід.

За відгуками учасників боїв, узимку добре прислужилися їм в окопах майже три десятки пічок-«буржуйок», виготовлених на експериментальній дільниці «Уманьферммашу». До речі, нині в українському війську в зоні АТО служать семеро працівників підприємства. Завод переказує для кожного середньомісячний заробіток і за потреби допомагає родинам фронтовиків. Зв’язок мирного підприємства зі Збройними силами постійно зміцнюється.