Премію в галузі журналістики ім. В. Здоровеги власному кореспондентові «Урядового кур’єра» в Тернопільській області Миколі Шоту (ліворуч) вручають голова облради Василь Хомінець і голова облдержадміністрації Степан Барна. Фото Валентини СЕМЕНЯК

Власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» у Тернопільській області Микола Шот став лауреатом обласної премії в галузі журналістики імені Володимира Здоровеги за книжку «На пагорбі долі». У видання увійшли кращі матеріали автора, опубліковані на сторінках рідної газети впродовж кількох років, де йдеться про проблеми, успіхи, справи у царині духовності, культури, мистецтва, історії, краєзнавства, туризму, економіки області, а також присвячені славетним уродженцям Тернопілля.

«Книжка Миколи Шота «На пагорбі долі» сповнена великої любові до рідного краю та України, написана надзвичайно легким і привабливим стилем», — зазначив у відгуку Микола Мушинка, академік НАН України, професор, доктор філологічних наук із міста Пряшів, що у Словаччині.

Увагу на книжку журналіста звернули й члени комітету з присудження обласних премій у галузі культури та висловилися за відзначення Миколи Шота премією імені Володимира Здоровеги.

Микола Шот зазначив, що йому надзвичайно приємно отримати премію імені професора Львівського національного університету ім. Івана Франка Володимира Здоровеги, адже мав щастя навчатися у нього.

Сім років тому обласна рада затвердила положення про присудження премій у культурній сфері та разом з обл?держадміністрацією стала визначати лауреатів у понад десятьох номінаціях, зокрема в журналістиці, краєзнавстві, етнографії й музейній справі, літературі, театральному та музичному мистецтві, архітектурі. Кожну з відзнак названо ім’ям видатного краянина.

Галина САДОВСЬКА 
для «Урядового кур’єра»