Делегація з Черкащини відвідала батальйон територіальної оборони «Черкаси», який нині дислокується у місті Котовську Одеської області і допомагає посилювати південні кордони України. Гості привезли бійцям 66 бронежилетів найвищого ступеня захисту, 65 кевларових шоломів, спальні мішки, біноклі, прилади нічного бачення і GPS-навігатор, а також продукти харчування. Усе це зібрано коштом меценатів. Крім того, бійцям батальйону делегація представила варіанти шевронів, один із цих макетів військові затвердили. Упродовж тижня шеврони пошиють і відправлять землякам.

Ще є потреба у бронежилетах і шоломах. Нова партія захисних комплектів для наших солдатів уже проходить процедуру розмитнення дорогою з Європи, і невдовзі її передадуть бійцям. Їжею військові забезпечені повною мірою. Інколи виникає потреба у питній воді.

Делегати переконалися, що військові в чудовому бойовому настрої. Кілька осіб просилися в командира батальйону перевести їх із Котовська на службу в «гарячі точки».

Разом згадали й полеглих земляків: Черкащина 17 червня попрощалася з 31-річним Сергієм Єпіфановим, який загинув у Маріуполі під час обстрілу колони автомобільної техніки. Усі витрати на транспортування загиблого героя, організацію його поховання взяла на себе облрада, що виділила з обласного бюджету  50 тисяч гривень сім’ї загиблого військового, у якого залишились дружина з двома маленькими донечками.