Німецька  компанія «Оттен Консалтинг» зацікавлена розвивати аграрний бізнес у Запорізькій області. На цьому наголосили під час візиту в регіон німецьких інвесторів. Заступник голови ОДА Борис Борисов зазначив, що німецькі партнери пропонують багато інвестиційних програм. Тож усі питання детально вивчать, враховуючи можливості регіону.

Як підкреслив директор ТОВ «Оттен Консалтинг» Томас Оттен, німецьким інвесторам цікава Запорізька область, яка має потужний аграрний майданчик. Інвестиції спрямовуватимуть на розвиток, співпрацю, передачу новітнього досвіду запорізьким аграріям. Компанія спеціалізується на тому, що допомагає клієнтам реструктурувати їхнє підприємство, залучити кваліфіковані кадри до управління, щоб зробити бізнес прибутковим. Зазвичай роботу розпочинають із детального фінансового аналізу, під час якого порівнюють основні показники з показниками місцевих компаній та середньостатистичними по регіону, визначають  найбільш проблемні місця в організації процесів та бізнесу в цілому. Також проводять бесіди з керівниками та провідними спеціалістами, що дає змогу виявити  слабкі місця та потенціал   удосконалення діяльності.  Запропоновано також впровадження спецпроектів, спрямованих на поліпшення роботи компанії.

Нині можна знайти час для набуття нового досвіду, адже господарства області завершили жнива ранніх зернових та зернобобових культур. За даними директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрія Ревуцького, аграрії вже зібрали понад 2,5 мільйона тонн зерна, середня врожайність становить 31 центнер із одного гектара, що на  два центнери  більше, ніж торік. Серед восьми областей степової зони по валовому намолоту ранніх культур область посіла друге місце після Одеської, в тому числі по озимій пшениці та ярому ячменю, а по гороху — перше місце в Україні. Нині в районах області триває збирання пізніх зернових. Паралельно хлібороби у  несприятливих погодних умовах готують ∂рунт для сівби озимини під урожай 2017 року.