Завдяки таким приладам вдається врятувати багато життів. Фото з сайту novadoba.com 

До Черкаського центру допомоги армії звернулися бійці батальйону «Айдар» з проханням за змогою допомогти безпілотним літаком. Нестача розвідувальних «очей» на фронті негативно позначається на бойових діях. Попри немалу вартість такого приладу, Олександр Громико, президент холдингу Saturn, що виробляє побутову техніку, одразу відгукнувся: невдовзі безпілотник придбали, до того ж найсучасніший. Він може працювати 2,5 години поспіль, а радіус його польоту — до 25 кілометрів. Підіймається він на висоту 1200—1300 метрів. Фахівці підприємства вже випробували розвідувальний літак та навчили бійців, як ним користуватися.

Підприємство не вперше допомагає бійцям АТО. Тісний зв’язок з черкаськими воїнами на передовій дає змогу оперативно відгукуватися на всі їхні потреби. До речі, безпілотник — уже четвертий пристрій, що надійшов на передову. На підприємстві вважають, що в цьому й полягає соціальна відповідальність бізнесу. Надіслане на фронт сучасне устаткування допомагає воїнам успішно відстоювати свої позиції, рятує безліч життів.

Одержавши з Черкас чергову допомогу — безпілотний літак, боєць Антон із позивним «Дніпро» був дуже вдячний, адже досі в його розвідгрупі таких «очей» не було.

— Завдяки співпраці обласної влади, бізнесу й волонтерів ми тепер зможемо краще відбивати атаки, — пояснив військовий.

Невдовзі безпілотник виконуватиме завдання на лінії вогню.

Задоволені й у центрі допомоги армії, що запит «айдарівців» вдалося швидко задовольнити. Це волонтерське об’єднання створили на Черкащині понад рік тому за сприяння обласної влади.

— Допомагати бійцям ми починали з елементарного, — пригадує голова правління центру Олександр Черниш. — Возили воду та продовольство в Слов’янськ, де наші військові тоді відбивали перші вогневі атаки.

Приємно, що тепер можемо значно більше. А все тому, що багато небайдужих людей об’єдналися довкола цієї справи.