Верховна Рада 18 квітня ухвалила законопроект № 1892 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій», що повертає ОСББ та ЖБК статус неприбуткових організацій. 

«Члени ОСББ і ЖБК зараз роблять те, чому мала б сприяти або хоча б не перешкоджати держава, — знижують енергоспоживання у будинках і подовжують термін служби своїх домівок, — зазначила керівник житлово-комунальних програм мережі ОПОРА Тетяна Бойко. — Неприбутковий статус ОСББ — необхідність, і ми вітаємо рішення Верховної Ради». Нагадаємо, 17 березня «Урядовий кур’єр» опублікував матеріал «Чи житимуть ОСББ, якщо їх оподаткувати?» У ньому йшлося про те, що зняття статусу неприбуткових організацій та оподаткування доходів ОСББ і ЖБК може загальмувати процес формування ефективного власника житла. З проханням схвалити законопроект № 1892 до парламенту звернулися міські голови, 17 квітня під Верховною Радою провели акцію на підтримку документа представники громадськості, ОСББ і ЖБК із різних міст.

Парламент з розумінням поставився до проблеми. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, ставлячи законопроект на голосування, зауважив, що не можна змушувати чекати сім мільйонів людей, які живуть у будинках ОСББ і ЖБК. За цей документ проголосували 246 парламентаріїв.