Торік Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища заявив, що з півострова вивезено всі заборонені до використання отрутохімікати. Та недавня знахідка працівників СБУ зруйнувала впевненість, що з пестицидами покінчено. 

У селі Грушівка, що неподалік Судака, на території одного з підприємств виявлено захоронення 14 найменувань пестицидів, які раніше належали одній з місцевих агрофірм. Ще 2007 року ця агрофірма володіла приблизно 14 тоннами пестицидів та майже 200 шашками з гексахлораном (речовина першого класу небезпеки). Згодом вона уклала договір із приватним підприємством щодо вивезення й подальшої утилізації отрути. Перевірка в 2011 році підтвердила факт відсутності на території підприємства заборонених речовин. Через деякий час агрофірма припинила своє існування, частину приміщень було передано в оренду приватному підприємцеві під утримання великої рогатої худоби. В інших будівлях розташувалася нова структура.

Однак з’ясувалося, що керівник підприємства, яке створено на базі старого, до речі, колишній голова наглядової комісії ліквідованої агрофірми, насправді не вивіз частину отрути, а дав вказівку робітникам закопати пестициди на території. За оцінками фахівців, перебування у ∂рунті такої кількості отруйних речовин небезпечне для довкілля та людей, помешкання яких сусідять з небезпечним могильником. Відкрито кримінальне провадження. Рескомприроди інформує, що загалом інвентаризацію всіх пестицидів на півострові завершено. Частину вже вивезено на утилізацію, за винятком 10 тонн (крім виявлених СБУ).