Перехрестя вулиць Благовісна — Чехова у Черкасах давно знають як аварійно небезпечне. Мало не щодня тут трапляються різні автотранспортні пригоди, і добре, якщо обходиться без тілесних ушкоджень. Ну, просто якась мана на водіїв, кажуть місцеві. Багатьом це набридло, але міська влада не поспішала щось змінювати.

Підприємець із обласного центру Валерій Міняйло вирішив сам узяти на себе нелегку ношу убезпечення аварійного перехрестя. З’ясував разом із ДАІшниками основну причину аварій. Це, як виявилося, неочікуваний виїзд автомобілів із другорядної вулиці Чехова на головну.

— Під час опитування водіїв з’ясувалося, що вулицю Чехова багато хто сприймає як головну, — розповідає Валерій, — адже вона широка, а знаки «Поступися дорогою» розміщені не дуже помітно та й ще заросли кущами і деревами. Ось вам і аварія! Очевидно, попередження водіям про другорядність потрібно донести якось помітніше.

Оскільки працівники ДАІ схвалили допомогу активіста, Валерій узявся за роботу. Сам очистив узбіччя перехрестя від зелені, яка заважала водіям здалеку оцінювати ситуацію на дорозі. Встановив перші в місті додаткові дублюючі знаки «Поступися дорогою» за 80 метрів від самого перехрестя. Поставив великий попереджувальний знак «Увага! Аварiйно-небезпечне перехрестя». Все це, зрозуміло, робилося за погодженням та участю відповідної служби ДАІ.

Тепер перехрестя, як розповів інспектор ДАІ Микола Кравець, зовсім зрозуміле для учасників руху й максимально інформативне. Аварій поки що немає, і є впевненість, що й надалі їх тут стане значно менше.

Ось так ініціатива простого жителя міста допомогла розв’язати проблему, яка турбувала багатьох. До речі, подібних аварійних перехресть у Черкасах та інших містах області ще багато. А Валерій закликає городян разом узятися за впорядкування вулиць та перехресть із метою підвищення безпеки жителів, адже руки в місцевої влади до цього доходять дуже повільно. І не тільки закликає, а вже розпочинає подібні роботи ще на одному аварійному перехресті вулиць Ільїна — Рябоконя.