Агентство промоції «Суми» в ювілейний рік Кобзаря перейнялося ідеєю зібрати максимальну інформацію іСумчанин Тарас  Григорович Шевченко  часто приходить до  пам’ятника Кобзареві  в Сумах. Фото Володимира КОВАЛЕНКА світлини городян, які мають прізвище Шевченко. Як з’ясувалося, нині у слобожанському місті понад 900 жителів носять прізвище Шевченко, кілька десятків мають ім’я Тарас, а повними тезками Кобзаря є четверо городян.

Поспілкувавшись з окремими, легко зробити кілька висновків. По-перше, всі вони горді від такої причетності до славетного імені. По-друге, за їхніми словами, це інколи допомагає в повсякденні і викликає щонайменше шанобливе ставлення в тих чи тих ситуаціях. А по-третє, часто призводить до ажіотажу серед знайомих чи працівників ЗМІ, відтак буває втомливим і нав’язливим.

Однак робітник Тарас Григорович Шевченко (на знімку) залюбки поспілкувався з кореспондентом «УК» і погодився сфотографуватися біля пам’ятника Кобзареві в Сумах. Розповів, що добре знайомий із творчістю свого знаменитого тезки, часто перечитує його поезії. До того ж він ще й народився в селі Шевченкове Сумського району.