Класична фраза студентів усіх часів «Не вчіть нас жити — краще допоможіть матеріально» нині, здається, дуже актуальна.

Принаймні, так вважає голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, який прислухався до голосу студентів у переддень їхнього свята (нині на Рівненщині навчається понад 20 тисяч студентів). Найактивніших і найкреативніших він уже традиційно запросив до себе на чай.

А пропонувала амбітна молодь цілком конкретні речі: створення бізнес-інкубатора для тих, хто ще не має досвіду роботи, однак уже розробив перспективні для краю проекти, прагне започаткувати власну справу і потребує стартового капіталу.

Ідея інвестиційного фонду для студентів, орієнтованих на бізнес, особливо сподобалася очільнику області: адже це і перше робоче місце, і перспектива наповнення місцевих бюджетів та розвитку внутрішнього ринку. 

— Я готовий стати першим інвестором цього фонду, — сказав Василь Берташ на зустрічі з лідерами студентського самоврядування. — Також залучимо до обговорення цієї ініціативи представників бізнесу, які можуть бути потенційними вкладниками коштів, котрі, зрештою, повернуться їм сторицею. І, звісно, винесемо цю хорошу ініціативу на сесію обласної ради: нам дуже важливо разом, громадою, знаходити конкретне розв’язання справді актуальних питань.

Студенти також порушили питання проходження виробничої практики на підприємствах області. А ще запропонували свою допомогу в проведенні знакових для краю фестивалів та виготовленні сувенірної продукції, цікавої для туристів: адже мандрівний проект «Волинь туристична», який охоплює вже п’ять областей історичної Волині, набирає обертів.