ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. Сказати, що ночами в Черкасах ведуть тверезий спосіб життя, значить погрішити проти істини. Парки і сквери, подвір’я багатоквартирних будинків, берег Дніпра устелені пляшками. Та й у самому центрі міста міліція змушена влаштовувати чергування, аби уникнути інцидентів на грунті пияцтва. Нічний безлад нарешті може припинитися, якщо, звичайно, виконуватиметься рішення, яке прийняли депутати міської ради. Воно стосується заборони продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів у закладах торгівлі, на території парків і скверів з 22-ї години вечора до 8-ї ранку. Заборонили продавати згадані товари на території пляжів, в установах, де надаються платні послуги в мережі Інтернет.

Окрім того, депутати прийняли рішення визнати непридатними для торгівлі пивом, алкогольними і слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами місця торгівлі, влаштовані в тимчасових спорудах загальною площею менше 30 квадратних метрів.

Як вважає мер міста Сергій Одарич, ці рішення позитивно вплинуть на зниження рівня злочинності. Ось тільки одна заковика: рішення про заборону куріння в громадських місцях і транспорті міська рада прийняла давно, однак як палили цигарки в місті й зокрема на шкільних подвір’ях, так і палять…