З 8 по 10 квітня в столичному Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» відбудеться III Міжнародний фестиваль історичного кіно.

Крім кінопоказів, у рамках фестивалю заплановані презентація книги «Ікона французьких військових» Михайла Васильєва та майстер-клас, присвячений написанню сценарію до історичного фільму.

«Ми дуже раді тому, що вже стало доброю традицією проводити фестиваль саме в «Київській фортеці», адже цей музей сам по собі частина  нашої історії. Цього року програма стала ширшою і різноманітнішою, збільшилася кількість країн-учасниць, зокрема, ми покажемо фільми спільного виробництва України і Грузії, України та Естонії; представимо глядачам кілька литовських стрічок, австрійську картину Лани Берндл «Австрійська дорога»; у позаконкурсній програмі покажемо стрічку Євгена Афінеєвського «Зима в огні», що претендувала в цьому році на премію «Оскар».

Публіка побачить документальні, ігрові, повнометражні та короткометражні стрічки програма різноманітна, тому, сподіваємося, кожен глядач знайде щось цікаве і захоплююче для себе особливо хочеться, щоб на покази прийшло якомога більше молоді», розповіла Cultprostir Інна Гончарова, організатор кінофестивалю.

Cultprostir