ХУЛІГАНСТВО. Влада США затримала громадянина України Анатолія Барановича на борту літака компанії «Дельта» (Delta Air Lines) за втручання в хід польоту, зокрема спробу відкрити аварійний вихід літака і завдання матеріальної шкоди лайнеру. Українцю вже було висунуто відповідні обвинувачення і в середу він постане перед судом в Солт-Лейк-Сіті, передає УКРІНФОРМ з посиланням на AP. 

«Анатолія Барановича було обвинувачено у втручанні в політ, який здійснювався з Бостона в Солт-Лейк-Сіті в понеділок увечері», – говориться в повідомленні.

Як повідомили представники Федерального бюро розслідувань (ФБР), А. Баранович прокинувся, коли літак здійснював зниження, і підняв крик. Як пізніше пояснив сам винуватець випадку, йому здалося, що крило літака загорілося, і своїм криком він намагався попередити інших пасажирів про небезпеку.

Як говориться в судовій скарзі, після приземлення А. Баранович залишив своє крісло і побіг у хвіст літака, де спробував відкрити двері аварійного виходу. В інцидент втрутилися бортповідники, попросивши А. Барановича припинити його дії. Внаслідок спроб відкрити двері вони зламалися, але А. Баранович не зупинився і спробував відкрити інші аварійні двері. До цього моменту кілька пасажирів літака повалили А. Барановича на підлогу, де утримували його до повного завершення польоту і прибуття поліції і медичного персоналу.

Як розказав А. Баранович агентам ФБР, він відвідував родичів в Україні і після посадки в Солт-Лейк-Сіті мав вирушити в Портленд (штат Орегон). Він також сказав, що під час своєї поїздки він вживав алкоголь.

Слухання у справі А. Барановича відбудеться в суді Солт-Лейк-Сіті в середу.

Влада США вважає, що інцидент не може бути інтерпретований як терористичний акт.