Нагородження переможців X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що пройшов у травні цього року в Мінську, відбулося 6 вересня в рамках XХVІ Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

«Гран-прі конкурсу отримала книга «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк», що стала своєрідною енциклопедією українського костюму в різних регіонах», - повідомляє Укрінформ.

Крім диплому Гран-прі, видавництво отримало головний приз - один мільйон рублів (майже 240 тисяч гривень).

Презентація видання "Традиційне вбрання українців. Том ІІ. Полісся. Фото з сайту honchar.org.ua

Ще кілька українських книжок у конкурсі «Мистецтво книги» були відзначені дипломами різних ступенів та спеціальними призами. У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» («Балтія-Друк»). Праця Георгія Муніна та Євгена Луняка «Видатні росіяни в історії України» («Кондор») посіла третє місце в номінації «"Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т., «Мистецтво») у категорії «Арт-книга».

«Популярна історія християнства» Сергія Саннікова («Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів («Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності». У категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня виборола книга «Барабашка та всі інші» («Либідь») Олексія Кононенка, проілюстрована Віктором Кононенком.

На міжнародний конкурс «Мистецтво книги» цього року надійшло більше сотні видань з України, Росії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Молдови, Таджикистану і Туркменістану.