Тетяна КИРИЛЕНКО
для «Урядового кур’єра»

Навіть за умов ескалації воєнного конфлікту на сході країни українська влада думає про відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу. Вже наприкінці березня — на початку квітня цього року в Києві має відбутися засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економічного співробітництва, під час якого проведуть відбір відповідних проектів.

 А до цього часу, за словами віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка,  українська сторона планує вийти на підписання рамкової угоди з Кредитною установою з відбудови KfW Федеративної Республіки Німеччина. Це  вже буде наступним кроком на шляху реалізації спільної заяви між урядами України та Німеччини про надання кредитних гарантій обсягом 500 мільйонів євро для фінансування відновлення зруйнованої  інфраструктури  в Луганській  та Донецькій областях.

«Надання 500 мільйонів євро під гарантії уряду ФРН здійснюватиметься шляхом кредитування за участю Кредитної установи з відбудови KfW, — заявив високопосадовець після зустрічі з федеральним міністром економічного співробітництва і розвитку Гердом Мюлером. — Для цього Міністерство економічного розвитку і торгівлі має укласти рамкову угоду з KfW. Відбір проектів здійснюватиме спільна робоча група, яка діятиме в межах українсько-німецької групи високого рівня».

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єра, уряд затвердив Геннадія Зубка головою української частини українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва, схваливши відповідне розпорядження торік у грудні.